marți, martie 29, 2011

Google amana publicarea codului sursa pentru Android 3.0 Honeycomb


Codul sursa al sistemului de operare Android 3.0 (Honeycomb) nu va fi lansat prea curand, dupa cum a anuntat gigantul Google ieri.

Compania nu a specificat perioada exacta pana cand cosul sursa va fi lansat, insa a precizat ca Honeycomb a fost creat pentru tablete si ca va mai dura ceva timp pana va putea fi adaptat pentru telefoanele mobile, potrivit PcMag.com care citeaza BusinessWeek.

Astfel, micii producatori de telefoane mobile vor trebui sa astepte o perioada nedeterminata de timp pentru a putea produce telefone care sa ruleze pe Honeycomb, in timp ce producatori mai mari precum HTC sau Motorola au deja acces la codul sursa. Acestea insa l-au folosit ca sistem de operare pentru tabletele noi lansate.

Codul sursa al sistemului de operare Android 3.0 Honeycomb a fost lansat in februarie pentru dezvoltatori, ceea ce insemna ca acestia pot dezvolta aplicatii pe aceasta platforma si le pot incarca pe Android Market.

Cu toate acestea, varianta finala a Honeycomb va ramane in stand-by cel putin pentru unele companii dezvoltatoare de telefoane mobile pana cand Google va considera ca Android 3.0 poate fi folosit si pe aceste device-uri. Nu se stie insa daca varianta adaptata pentru telefoane se va numi tot Honeycomb sau va avea un alt nume de cod.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money