duminică, aprilie 03, 2011

Horoscopul Saptamanii 5-11 Aprilie



Perioada cuprinsă între 3 şi 9 aprilie este una dintre cele mai spectaculoase etape astrologice pe care le-am trăit cu toţii până acum, indiferent de vârstă.





Berbec

Cred că cei născuţi în semnul Berbecului sunt mai mult decât iritaţi şi mai mult decât curioşi. Cred că sunt excedaţi de tot ceea ce am spus până acum, ca un preambul la analiza desfăşurată pe cele 12 semne zodiacale. Unii s-au enervat, alţii s-au alarmat, alţii au căzut pe gânduri şi, în sfârşit, unii au încercat să tragă concluzia optimistă, facilă că las’ că nu o fi chiar aşa. Nu ştiu cum va fi pentru fiecare în parte, dar, în ansamblu, nu este uşor. Părerea mea este că aceşti nativi sunt mai mult ademeniţi şi mai mult păcăliţi ori provocaţi de acest context astral, decât sunt susţinuţi. Prea multă energie, prea multă distribuire şi redistribuire a energiei cosmice. Primesc mult, dar ceea ce oferă ca un răspuns este mai mult o risipire sau o convulsie.

Apoi este vorba de o tulburare a conştiinţei la propriu. Foarte mulţi sunt atât de enervaţi încât vor spune, vor repeta, vor insista pe ideea cum că nu ştiu pe cel lume trăiesc, că nu-şi văd capul de treburi, că nu văd pe unde umblă, că nu mai văd în faţa ochilor, că nu mai înţeleg nimic. Observaţi că există o anume noţiune care se învârte în jurul ideii de văz. Văzul este legat, se înţelege, prin organul de simţ specific, de zona capului, controlată de zodia Berbecului. De cele mai multe ori berbecii, mai întâi, văd, văd roşu, văd elemente pe care ceilalţi nu le întrezăresc sau văd lucruri disproporţionate şi deformate după subiectivismul lor. Acum, exact acest lucru este exacerbat.

Cei din jur vor vedea că au percepţii disproporţionate şi îi vor aduce încetul cu încetul, uneori chiar la fel de insistenţi şi brutali pe cât o fac ei încercând să afirme cu tot mai multe argumente false ceea ce au văzut, simţit sau trăit, spuneam, deci, că aceia vor încerca să-i readucă la normal, la logică, la bun simţ, la firesc, la o anume percepţie obiectivă, corectă şi adecvată a realităţii. De aici riscul de a greşi pentru ei înşişi, de aici riscul de a se pune în situaţii proaste.

În sfârşit, lucrul cel mai complicat este cel conturat de relaţia cu Casa a VII-a unde se produc tot felul de blocaje. Incapacitatea de a vorbi, de a comunica, de a se înţelege sau de a atenua nişte conflicte, imposibilitatea de a raţiona sau de a accepta punctul de vedere al celuilalt. Lucrurile se pot petrece pe o scară a importanţei acestor evenimente, de la penibil până la tragic. Se pot certa cu partenerul de viaţă pentru că unul doreşte ca geamul să fie închis pe jumătate şi altul doreşte ca el să fie larg deschis.

Alteori, însă, se poate vorbi de punerea piciorului în prag într-un chip cu totul absurd, atunci când este vorba de o conduită în faţa unui proces, de o atitudine în faţa unui rival sau duşman, de o anume abordare a conflictului în faţa unei instanţe judecătoreşti. Procesele se blochează, se complică şi se confruntă cu situaţii dintre cele mai speciale pe care ei înşişi le crează.

Dacă este vorba de un proces, atunci, cu siguranţă, turnura nefastă a evoluţiei acestora este datorată unei prestaţii păguboase pe care o au aceştia. Se enervează, se ceartă cu judecătorul şi emit pretenţii sau ridică constrângeri şi condiţii care nu au niciun fel de logică în acel moment sau dintr-o perspectivă juridică. Săptămâna nu aduce prea multe evenimente pentru aceşti nativi, altele decât cele pe care noi le-am conturat. Încărcătura este uriaşă şi singurul lucru de care ei trebuie să aibă grijă, mai mult decât orice, este echilibrul psihic, calmul, răbdarea necesară, cumpătarea şi capacitatea de a nu răspunde într-un fel exacerbat sau disproporţionat la provocările cotidiene.


Taur

Pentru cei născuţi în zodia Taurului numeroasele planete din semnul Berbecului se asociază cu vibraţia Casei a XII-a, a bolilor lungi şi cronice sau a unor boli care ţin de genetică, ori a unor suferinţe psihice care vin din trecut cu o forţă uriaşă să declanşeze tot felul de dezechilibre. Pe de altă parte, aceste planete în Berbec, împreună cu momentul de Lună nouă, acţionează într-un chip nefericit, aliindu-se în totalitate cu duşmanul. Sprijinind rivalii nativilor din Taur şi dându-le acelora posibilitatea să jongleze în chip nestingherit cu imaginea, funcţia, rangul, demnitatea, postura ori identitatea şi existenţa acestora. Doar unul dintre aspecte ar fi suficient să complice săptămâna viitoare.

Dar, gândiţi-vă că sunt şase planete şi mai este şi Luna neagră. Un lanţ de stări proaste, o acumulare de tensiune interioară, nemulţumire, revoltă, mânie, toate acestea se acumulează şi capătă în după-amiaza zilei de 3 aprilie aspectul unei crize nu neapărat interioare, cât chiar exterioare, foarte exteriorizată. Împreună cu Saturn, din opoziţie, din Casa a VI-a a muncii, se poate vorbi de acţiuni nefericite sau grosolane, puternice, violente, pe care le realizează ori le duc la îndeplinire duşmanii, cu mâna lor sau prin intermediari.

Este ameninţat locul de muncă, este ameninţată stabilitate, sunt vizaţi cei mai în vârstă. Pentru unele persoane se poate pune problema unei pensionări forţate, pentru altele se pune problema unei limitări a sferei de acţiune. Nu este neapărat nevoie să se întâmple acest lucru.

Doar simplul fapt că se pune problema, că se comentează, că i se pune o alternativă nativului şi este suficient pentru a se contura un câmp de acţiune care se declanşează odată cu ziua de 3 aprilie, se menţine în platou până pe 6 aprilie şi revine cu o forţă cu totul şi cu totul deosebit, cu mult mai periculoasă pe 30 aprilie, 1 şi 2 mai, urmând ca pe 2 mai aceştia să treacă chiar printr-un moment de Lună nouă, cu Lună şi Soare în Taur. Prin urmare, ceea ce se conturează acum ca un conflict legat de autoritatea la locul de muncă, tot ceea ce se conturează ca un conflict de tipul cancan cabal sau complot să se desfăşoare în diferite etape, la diferiţi parametrii, cu amploare diferită, cu o anume sonoritate diferită, mai vizibil sau mai tăinuit, până la începutul lunii mai.

Este vorba de încercări karmice şi, cu siguranţă, trebuie să se desprindă de aici o necesară lecţie de viaţă. Apare şi un ajutor, pentru că planeta Venus şi Chiron sunt pe Casa prietenilor. Unii funcţionează ca buni sfătuitori, alţii dau o mână de ajutor. Apare însă şi Neptun, care aduce o anume schimbare de azimut. Pe fondul atâtor atacuri şi nemulţumiri, unii dezvoltă ca o formă de apărare sau ca o alternativă la o situaţie ce riscă să fie compromisă definitiv un soi de plan B. Acesta este conturat la nivelul ideilor, acesta este elaborat şi, mai ales, este cultivat, exact aşa cum ai foarte multă grijă de o plantă abia pusă în pământ. Te uiţi la ea, verifici temperatura, o tot tragi la soare şi la lumină, tot pui apă, îngrăşăminte, faci tot felul de gesturi, unele necesare, altele gratuite, pentru a-i oferi condiţiile ideale florii să crească, să prindă rădăcină şi să se dezvolte.

La fel se produce în conduita şi atitudinea acestor nativi din zodia Taurului cu anume planuri şi proiecte, cu anume intenţii, cu decizii, cu gânduri ascunse sau cu nostalgii care acum prind cu atât mai mult temei cu cât lovitura socială este mai mare. Cu cât impactul zdruncinării sau frica stricării unui echilibru socio-profesional este mai mare, cu atât această dorinţă a lor de a se compensa, de a se refugia ori de a-şi găsi salvarea sau, în sfârşit, după caz, împlinirea în alte proiecte este proporţional mai mare.


Gemeni

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor, peisajul astral al săptămânii viitoare este de-a dreptul derutant, pentru că - pe Casa Prietenilor - este o asemenea avalanşă încât înghesuială este un termen aproape impropriu, eronat folosit. Aceşti nativi pot să cunoască tot felul de situaţii. Mai întâi, o efervescenţă a relaţiilor sociale, cunosc multă lume, sunt fascinaţi de o serie de persoane, sunt încântaţi şi flataţi de vecinătatea la care la un moment dat s-au aflat, faţă de persoane cu funcţii, cu rang, faţă de persoanele cu notorietate ori faţă de persoane puternice, dar după un moment de efuziune sufletească, după un moment de fervoare socială apare şi revirimentul.

Se repliază şi constată cu destul de multă corectitudine o serie de elemente care nu le mai plac sau care sunt considerate periculoase ori găunoase pentru existenţa şi cariera lor. Unul este talentat şi are notorietate, dar caracterul este odios. Altul este un personaj dotat cu putere, cu capacitate de acţiune, cu mare deschidere socială, este un om care deschide toate uşile, dar care este un profitor şi tot aşa, şi tot aşa.

De aceea, pe principiul mulţi chemaţi puţini aleşi, nu toţi cei care intră în sfera de inters a nativilor Gemenilor vor rămâne pentru mult timp în preajma lor. Se poate vorbi în acest context – ca o concluzie firească – despre cunoştinţe efemere, despre întâlniri tangenţiale, despre conctacte umane dezamăgitoare, despre tot felul de ipostaze care, din roz-bombon, devin cenuşii sau chiar negre; din plăcute şi agreabile sunt considerate nefaste, neplăcute sau profund dezamăgitoare.

Riscul asumat de a intra în tot felul de prietenii de-a valma şi pe nepregătite ori fără să se experimenteze calitatea respectivei persoane este contracarată sau, într-un anume fel, anihilată, din fericire, de efectul saturnian al acestui recul. Instinctul le spune când să se oprească, instinctul îi face să asculte un avertisment sau să asculte de avertismentul care funcţionează în permanenţă, să se retragă la momentul necesar, să nu se implice până la capăt în tot felul de relaţii sociale păgubitoare acum sau în viitor. Stresantă, dar şi chinuitoare rămâne Casa a cincea şi, pentru cei care se află implicaţi în tot felul de evenimente cu componentă emoţională, sentimentală, senzuală sau sexuală, se poate vorbi nu numai despre conflict, ci şi de o adevărată bătălie.

Pe de-o parte, unii dintre nativii din semnul Gemenilor trebuie să se apere. În loc să se apere şi să-şi vadă de imaginea lor, se ocupă de atacuri, pregătesc tot felul de bombe, gloanţe şi structuri Molotov ca să arunce în aer ceva, să dinamiteze o poveste de dragoste, o prietenie, o solidaritate sau, lucrul cel mai grav!, o amintire. În felul acesta, se distrug pe ei înşişi, rup odată cu relaţia pe care au avut-o o parte esenţială din existenţa lor.

De obicei, oamenii au o reacţia firească, este proastă, dar este des folosită, şi anume când se despart de cineva pun totul pe foc, metaforic vorbind, sau pun amintirile pe foc la propriu, adică aruncă hainele, aruncă fotografiile la gunoi sau în flăcări, zicând că, în felul acesta, focul purifică, curăţă şi această cremaţiune este de natură să lase loc liber altei relaţii sau este de natură să-i facă pe ei mai liniştiţi şi mai fericiţi. Este un fel absurd de a se însingura sau a se despărţi de trecut.

Lucrurile, din punct de vedere astrologic, nu stau deloc aşa pentru aceşti nativi, unde Saturn le îngreunează această dorinţă. Le face tot mai puţin posibil această tentativă de rupere de trecut sau de disociere brutală de o serie de persoane care au gravitat în jurul lor. Nici nu se pot împăca, dar nici de certat până la capăt şi definitiv nu reuşesc să o facă. De foarte multe ori intervin elemente care îi obligă să facă paşi esenţiali, fie atunci când pleacă la atac să renunţe sau să-şi schimbe tactica din mers ori, atunci când vor să se împace, se întâmplă ceva de natură să-i înverşuneze şi să-i înfurie şi mai tare.

Devin anacronici, devin oscilanţi şi devin pradă uşoară pentru o serie de persoane care le vânează şi într-o direcţie şi în alta vulnerabilităţile. Este clar că acest context va dura până la începutul lunii mai şi abia după acea perioadă putem vorbi despre tot ceea ce ţine de evenimentele postbelice: să se numere răniţii, să se numere rănile, să se facă inventarul papucilor pierduţi, al nopţilor pierdute, al banilor risipiţi şi, mai ales, al imaginii chinuite.


Rac

Pentru cei născuţi în semnul Racului, problema carierei, problema misiunii speciale în lume, dar şi problema unui demers special de maximă importanţă se aşează acum în răspăr în întreaga lor configuraţie de destin. Multe lucruri nu mai intră în albia în care au intrat până acum; fie funcţia, rangul şi demnitatea încep să nu mai poată să fie dezvoltate, păstorite şi îngrijite ori cultivate până acum.

Ceva depăşeşte limitele. Ori funcţia este prea mică, ori misiunea în numele acestei funcţii este prea mare. Undeva, racul este copleşit. Există două direcţii: fie să abandoneze lupta şi să se retragă într-un domeniu al liniştii, al tacticii defensive: atâta pot, atâta fac, nu-mi doresc mai mult, sunt mulţumit cu ce salariu am, am vut mereu funcţii, m-am plictisit de demnitate, n-am nevoie de secretară, am depăşit vârsta orgoliilor mărunte. Acestea sunt explicaţii în care nu crede nici racul însuşi. Sunt explicaţii de dragul să nu tacă în faţa cuiva care îi cere explicaţii sau care îl observă sau de dragul de a da o anume direcţie unui alt fapt de viaţă care îi înstrăinează şi-i însingurează de la acest mare drum.

Cu Saturn pe Casa familiei, şi retrograd, şi în opoziţie, şi cu momentul de lună nouă, şi cu planetele din Berbec se poate vorbi de Raci care sunt singuri, trişti, obosiţi, supăraţi, uneori atât de detaşaţi de contingent încât ai senzaţia că nu vorbeşti cu ei, că vorbeşti cu un dublu al lor. Ei vorbesc, dar nu vorbeşte gura lor, ei răspund, dar răspunsul nu e provenit din judecata lor, este un ecou, este o formă specială, o mască pe care o abordează. Conflictul este trăit în interioritate, dizolvant, covârşitor şi, dacă spunem că întreaga lor viaţă este răvăşită de noţiunea de putere încă nu spunem nimic.

Totul începe acum să se învârtă în jurul noţiunii de rang, de demnitate. Îşi pun probleme esenţiale: cine sunt eu, ce fac eu, ce merit eu, ce trebuie să fac, de ce mi se întâmplă toate acestea, unde am greşit, cum să acţionez. Strategia este poate ultimul lucru care îi preocupă acum cât o concluzie de viaţă nu întocmai plăcută. Foarte multe elemente vin să se constituie ca un fel de soldat de pază, ca un gardian al karmei lor, ca un paznic al destinului, ca un păzitor al pragului în aşa fel încât să nu se abată de la karmă şi de la proiectul divin, de la contractul divin pe care l-au încheiat când s-au născut, înainte să se materializeze, când au ales această existenţă cu greul ei. Unii, dacă au cultură şi pregătire, dacă au şi informaţie ezoterică, dacă mai ştiu şi astrologie, dacă sunt şi credincioşi pot să depăşească ori să trăiască mai uşor acest moment de criză. Alţii însă o vor trăi – îmi pare rău să spun asta – destul de haotic şi de convulsiv.

Totul este petrecut la nivelul hohotului. Totul este o convulsie, totul arată a pojar. Din acest punct de vedere, poate că singurul lucru pe care ar trebui să-l reţină din această anticipare a noastră este iminenţa unor schimbări în plan personal. Sunt turnurile bruşte, sunt evenimentele care-i iau pe nepregătite şi care-i obligă să se regrupeze scurt şi protectiv în aşa fel încât să sară peste această încercare nu neapărat cu uşurinţa cu care sari peste un şanţ, cât mai ales să se descurce şi mai ales cum să ajungă pe celălalt mal.

Din această perspectivă se poate spune că săptămâna poate să le dea senzaţia că sunt puternici, alteori le poate oferi momente de încântare pe ideea "iată, nu sunt cu totul şi cu totul neputincios, iată, mai am resurse", alteori este de natură să-i împingă să aleagă drumul ocolit, soluţia mai puţin corectă, doar-doar în ideea că vor putea depăşi cele mai importante şi mai insurmontabile obstacole. Teama de eşec este uriaşă, îi paralizează şi-i obligă să accepte drumul ocolit şi soluţii mai puţin orotodoxe, gravă greşeală din punct de vedere moral, din punct de vedere creştin, din punct de vedere social sau juridic.

Cel mai bine ar fi să accepte să se confrunte cu un întreg cortegiu de situaţii care vin în cavalcadă spre ei. Să-şi închipuie – dacă tot au o asemenea dimensiune teatrală şi tragică, aproape scenică shakespeariană – să se închipuie ca nişte cavaleri din Evul Mediu, ca nişte teutoni, ca nişte generali în Primul Război Mondial, în fine să-şi ia o alură militară şi milităroasă, războinică în conformitate cu vibraţia zonei Berbec şi să se întărească, confruntându-se cu alte arme, cu alte argumente şi cu alte mijloace decât au făcut-o până acum.

Cu siguranţă, ceea ce le dă ca potenţial astral zodia Racului nu este deloc indicată acum, în acest moment, nu-i ajută cu nimic, îi complică sau îi împiedică, ori îi trimite direct în braţele ratării. Există totuşi un sprijin, ideea bună, sfătuitorul, prietenul, profesorul, medicul, preotul, psihologul sau avocatul care intervin într-un chip spectaculos datorită prezenţei planetei Venus, minte să aibă, suflet deschis să-i înţeleagă, pentru că, până la urmă, lucrurile s-ar putea să intre pe un făgaş mai bun decât îşi închipuie. Acest făgaş mai bun nu e pentru toată lumea, este – credeţi-mă – pentru cei aleşi. Există şi dintr-aceştia!


Leu

Pentru cei născuţi în zodia Leului, numeroasele planete din Berbec locuiesc Casa a noua şi le dinamizează conştiinţa şi, mai ales, speranţa, idealurile. Leii sunt în plin proces de reconfigurare, se simt tineri, se simt puternici, sunt plini de ideal, de aspiraţie, de energie, de dorinţă de afirmare, sunt gata de luptă, nu sunt obosiţi, nu sunt blazaţi şi, mai ales, nu sunt neputincioşi. Este un moment special pe care unii dintre nativii din Leu îl pot specula în cel mai benefic fel pentru ei.

Unii constată că nu sunt suficient de bine pregătiţi, dar nici nu fac un mare caz, nici nu se complexează, nu se ruşinează. Se duc, pun mâna pe carte, învaţă, îşi iau un meditator şi încep să se concentreze pe ceea ce este esenţial în acest moment. Carenţa de informaţie, de pregătire sau de experienţă care să le permită să le abordeze fără trac, fără stres, fără jenă, fără complexe ceva, un concurs, o funcţie sau un rang ori o demnitate. Alţii îşi propun să se refacă social, zicând "am învăţat destul, am chef de bani şi de putere" şi fac tot felul de gesturi: intră în politică, se apropie de oameni importanţi sau doresc să fie neapărat întronaţi şi priviţi ca nişte lideri.

Îşi doresc să fie primii, cei dintâi, să fie berbecele care sparge porţile necucerite încă ale cetăţii. Doresc să fie comandantul care intră pe calul alb în cetatea înfrântă. Doresc lauri, onor şi, în orgoliul lor, îşi găsesc toate elementele necesare, un arsenal incredibil, deşi pune în practică ceea ce pune în practică ceea ce visează noaptea. E un moment mai rar, dar este bine să-l speculeze, să-l cultive, să înţeleagă şi o altă realitate, că ea nu durează foarte mult, că sunt două, trei, patru zile minunate, că există posibilitate ca o lună să evolueze siajul acestui context astral şi că-l pot aduce la apogeu la sfârşitul lui aprilie şi în primele zile ale lunii mai, că pot obţine ceea ce-şi doresc şi că pot să fie nişte oameni împliniţi şi fericiţi, realizaţi care să dea lovitura vieţii lor.

Singurul lucru care nu le este cu totul şi cu totul favorabil este dialogul interuman sau tendinţa de minimalizare şi limitare la care se dedau cei din preajmă - rude, vecini, prieteni, colegi sau familie care îl tot trag de pulpana hainei şi-i zic: "nu te duce, nu-i de tine, e periculos, stai acasă, nu ţi-e bine şi-aşa? de ce te bagi acolo? E riscant. Nu-ţi este bine cu câţi bani ai? şi nu ţi-e bine noi alături? Sacrifici familia. Nu ai decât gânduri de mărire. Noi nu contăm pentru tine", un amestec de sfaturi cu reproşuri care nu sunt deloc utile.

Leul nu poate fi ţinut dintr-un astfel de moment de elan, leul nu poate fi ţintuit, bătut în cuie sau fixat cu un bold asemenea unui fluture în insectar. Leul nu poate fi oprit din acest demers şi,dacă cineva încearcă, el are reacţiile fireşti cele mai brutale, fie are o reacţie violentă, agresivă, verbală sau fizică, fie face următorul lucru: părăseşte domeniul stresant, fie lasă haina: "A, mă trageţi voi de mânecă, poftim toată haina şi rămâneţi cu haina".

Alteori, pleacă cu totul din locul respectiv, părăseşte locul de muncă, părăseşte familia, părăseşte un mediu în care s-a simţit bine până nu demult. Dacă constată că cineva îi stă în cale, îl sacrifică, în stilul bun al zodiei, scurt, fără milă, fără reproşuri, fără regrete, fără amintiri.


Fecioara

Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei lucrurile, din punct de vedere astrologic, evoluează în linia pe care noi am conturat-o şi săptămâna trecută. Nu-mi face niciun fel de plăcere să fac această previziune. Nu-mi face plăcere pentru că văd o serie de lucruri care ţin de risc, de accident, de vulnerabilitate trupească sau de slăbiciune financiară, de eşec, de neputinţă sau de sancţiune. Le-am spus pe toate dintr-o suflare, mi-am făcut datoria ca astrolog şi, credeţi-mă, dacă ar fi după mine aş cam încheia aici această anticipare. Parcă vă aud "Cum? Numai atât?".

Din păcate, acumularea mare de planete pe Casa a VIII-a, care ţine şi de bani, care ţine de relaţiile cu ceilalţi, este foarte amestecată. Să dea Dumnezeu să greşesc eu şi să aveţi parte numai de cele bune, de beneficiu, de noroc, de şansă, de ajutor. Sunt şi astfel de ipostaze. Nu le neg, nu le lipsesc de şansă sau nu le gândesc ca fiind nişte elemente care se pot petrece cu statutul de excepţie, dar ele vor fi contracarate de foarte multe necazuri, de greutăţi, de războaie, de conflicte, de demersuri dintre cele mai complicate. Când spun războaie nu mă gândesc că trebuie să vă puneţi bocancii în mână şi să luaţi un băţ din curte în loc de mitralieră.

Mă gândesc la un război al nervilor, la râzboiul hârtiilor în luptă cu birocraţia, la un fel de duel verbal sau la un fel de competiţie şi de confruntare cu tot felul de opinii şi atitudini ale unor oameni care conduc instituţii, în principal cele care aplică legea sau care mânuiesc bani şi se ocupă de finanţe, economii, taxe şi impozite, care au tot felul de idei care mai de care mai năstruşnice. Pentru aceşti nativi, mă refer deci la Fecioare, se poate vorbi şi de o anume imposibilitate de a se face ascultaţi, de a se face înţeleşi sau de a li se face dreptate.

Saturn se află în Casa banilor, este şi retrograd, este destul de complicată aşezarea, aşternerea astrală, aşa încât pe axa banilor sunt destul de multe provocări, sunt destul de multe nedumeriri, sunt şi ipostaze care seamănă a capitulare. Abandonul este, mai ales, psihic. Au obosit, s-au enervat şi îşi amână orice fel de demers pentru o perioadă mai bună, simţind că pur şi simplu mintea nu-i mai ajută şi trupul nu-i mai ascultă. Dacă este posibil poate că ar fi mai bine să facă acest lucru. Să se liniştească, să se izoleze, să se recupereze şi la un moment dat strategia pe care să o abordeze, într-o anume concordanţă cu un alt context astral, să fie mai fructuoasă, mai lesnicioasă şi mai rapidă în efecte.

Încercaţi să evitaţi avionul şi toate mecanismele pe care nu le cunoaşteţi, care nu au fost verificate, care nu sunt bine întreţinute, nu umblaţi cu tot felul de improvizaţii rutiere şi, mai ales, nu faceţi imprudenţe care presupun o proastă evaluare a riscului. Curajul este bun, dar mai există şi curaj gratuit, mai există şi gesturi absurde, există şi erori fundamentale. Reţineţi! Mercur, planeta comunicării, a gândirii şi a deciziei ori a capacităţii de analiză şi sinteză rapidă a realităţii este retrograd, este în Casa a VIII-a, aşaîncât bine ar fi, iertaţi-mi expresia, să vă ţineţi gura. De la un cuvânt, de la o replică daţi peste unul stupid, bolnav şi el, enervat sau cu aburii de alcool în cap şi intraţi într-o dandana numai bună să justifice previziunea mea.


Balanţă

Cei născuţi în Balanţă sunt exact în situaţia în care se află şi nativii din Berbec. Pentru ei este uriaşa provocare ce vine dinspre acest semn zodiacal atât de intens locuit. Pe casa a 7-a a relaţiilor parteneriale şi contractuale se află tot ce vreţi. Într-o conjucţie perfectă, întreaga săptămână, la un grad în Berbec, lună neagră, adică necazuri, complicaţii, stres sau conflict, Urans, schimbări bruşte de statut şi Marte care aduce conflictul sau schimbul de cuvinte ori nevoia imperioasă de a acţiona.

În plus, Soarele şi Jupiter, la început în conjuncţie, ulterior uşor separate, împreună cu Mercur retrograd vorbesc despre răsturnări, despre negări, despre alternative care nu pot fi soluţionate rapid, despre regrete, despre întoarceri imposibile la o situaţie anterioară, dar şi despre imposibilitatea abordării unei situaţii nou create. De aici, blocajul, de aicea neputinţa de a spune da nici noului şi nici posibilitatea de a spune nu categoric trecutului.

Şi Saturn este retrograd, de unde blocări întârzieri, neputinţe, limitări, sancţiuni sau tot felul de contradicţii interioare. Saturn este în Balanţă pe casa acestor nativi şi le dă din punct de vedere parteneriale toate tipurile de nemulţumire sau de reevaluare ale unui parteneriat. Că este vorba de soţ-soţie, că este vorba de un contract, de o asociere, de o colaborare, de integrare într-un colectiv de muncă sau că este vorba de duşmani, rivali şi procese. Cea mai proastă ipostază dintre toate acestea este cea procesuală. Este cea legată de anchete, de poziţii şi mai ales de o sentinţă.

Dacă sentinţa este definitivă atunci lucrurile nu arată deloc bine. Arată a pedeapsă care nu prea mai poate fi anulată sau reconfigurată, reevaluată prin alte demersuri juridice. Dacă este vorba de un proces la prima instanţă atunci se poate lua în calcul o eroare umană, oarecare abuz juridic sau un exces de zel. Un fel de a se face dreptate cu o dus birul, un fel de orbire a justiţiei sau de negare chiar a prrincipiului de împărţire echitabilă a dreptăţii.

Şi atuncea nativii din Balanţă pot să fie victime. Bună este planeta Venus, pe casa 6-a a muncii, unde se anunţă tot felul de situaţii agreabile, plăcute, confortabile, o intrare în normalitate, o veselie, o bucurie, o înseninare, un optimism, o mulţumire sau o satisfacţie interioară care pot să vină din tot felul de relaţii care se îndulcesc, se îmblânzesc ori intră pe un făgaş normal, acolo unde până nu de mult a fost conflict. Atenţie însă totuşi pe casa muncii intră şi Neptun.

De aici iluzii şi deziluzii, de aici un şir lung de 12-13 ani de acum încolo de evaluări eronate sau de estimări într-o totală discrepanţă cu realitatea. Dar Neptun este de abia la început de drum. Să rămânem totuşi pe ceea ce este specificul săptămânii viitoare şi anume o poziţie la grad perfect între Saturn şi cele două luminarii, Soarele şi Luna aflate în moment de Lună nouă la grad perfect. Ceea ce înseamnă că pentru unii dintre nativi se conturează un început.

O dată prin zodie, o dată prin aspectul de Lună Nouă. O altă postură, alţi parteneri, alt dans. Câtă satisfacţie va fi la capătul acestui tango este greu de spus, cert este că e vorba de oameni care observă este un fenomen care se produce cu o anume notorieatate cu asistenţă, deloc în taină şi deloc în izolare.


Scorpion

Pentru cei născuţi în semnul Scorpionului numeroasele planete din Berbec cu efectul de Lună nouă, acumulează vibraţii speciale legate de sănătate şi muncă. Nu ştiu neapărat dacă este vorba de boală, dar de o tulburare cu siguranţă. Elemente de stres, elemente complicate care aduc nervozitate, insomnie, agitaţie, oboseală, epuizare.

Apoi Saturn în casa a 12-a se poate vorbi de un impact mai puţin fiziologic şi mai mult psihic. Pentru unii dintre nativii din corpion se pune problema unei atitudini mult mai mature în faţa unui conflict, a unei atitudini mult mai responsabile în faţa unor situaţii pe care ei le-au creat şi trebuie să le ducă la bun sfârşit sau pe care ei le trăiesc într-un anume fel legat de notorietate şi prim-plan.

Sunt cam lăsaţi singuri, din acest punct de vedere şi singuri cred că este un eufemism, o formulă îndulcită bine de tot, cu zahăr, zaharină şi miere la un loc. Adică este vorba de o uriaşă singurătate care rezultat al sacrificării. Nu o dată cei născuţi în semnul Scorpionului nu numai că sunt împinşi în faţă, uneori chiar într-un fel ostil, alteori într-un fel diplomatic, alteori ca o încercare, să se vadă cât rezistă.

Poate că într-o astfel de bătălie elementul în care se simt cel mai bine, în care se scaldă din punct de vedere astral ca în propria lor substanţă Scorpionii regăsesc argumente sau temei pentru a face faţă, pentru a fi la înălţime şi evident pentru a obţin victoria dorită, sau pentru a ţine sub control o situaţie complicată, observând că pe margini este foartă multă lume care bate din palme strigând tot felul de lucruri. Peisajul acesta uman nu-i impresionează, nu pentru că ar fi indiferenţi ci pentru că nu se abat de la o anume strategie.

Din punct de vedere al sănătăţii este bine ca aceşti nativi să ia aminte la toate procesele la toate procesele congestive şi inflamatorii pentru că sunt riscuri reale de afi victima unui puseu de hipertensiune, a unor rupturi mici de vase de sânge care să le injecteze ochii, ori care să le dea o stare proastă generală. Toate procesele congestive ale organelor interne pot să aibă un efect nefast asupra fiziologie creierului ori invers, toate funcţiile cerebrale, oarecum modificate să aibă un ecou alarmant asupra unui tablou genereal deşi este vorba numai de o componentă subiectivă.

Casa a 6-a a sănătăţii mai poate să patroneze în afara unor inflamaţii trecătoare, izbucnirea unor alergii, a unor erupţii cutanate sau amplificare aunor procese infecţioase care existau latente în organism necunoscute. De aici nevoia urgentă, rapidă, fie a unei intervenţii chirurgicale, fie a schimbării medicaţiei. Insist încă o dată asuprea componentei alergene, a unor alimente şi medicamente care pot acum mai mult să facă rău decât să vindece.


Săgetător

Zilele de 3 şi 4 aprilie sunt pentru cei născuţi în Săgetător un subiect de discuţie, un motiv de agitaţie sau o chestiune de mare interes personal. Interesul poate să vină în relaţia de părinţi-copii sau pe relaţia celor care nu sunt încă părinţi şi doresc să conceapă un copil. Momentul este prielnic, am putea spune că este de excepţie şi că se pot petrece adevărate minuni. Cupluri care s-au chinuit să aibă un copil până acum şi nu au reuţit cu tot felul de metode medicale sau cu tot felul de speranţe pe post de element miraculos, pot acum să îşi vadă visul împlinit.

Casa a 5-a a copiilor fiind atât de bogat susţinută şi de atât de multe planete, ba fiind acolo chiar şi Uranus, putând să atragă un fenomen neobişnuit, nemaiîntâmplat, de ordinul ciudăţeniei şi rarităţii îi poate transforma pe aceştia în scurt timp, în fericiţi viitori părinţi. Dacă este vorba de sentimente atunci această Casă a 5-a este mult prea bogată în semnificaţii pe care noi acum să le putem extrage în totalitatea lor. Totuşi, ca tendinţă generală se poate observa o anume atitudine impetuasă, o anume fire radicală sau un sentiment exprimat oarecum brutal dar sincer. Nu despre nesinceritate ar fi vorba, dimpotrivă, aici îmi spune că Săgetătorii debordează.

Preaplinul inimii lor îi împinge să facă măerturisirii sau să se poarte în concordanţă cu aceste trăiri, în aşa fel încât la un momendat, dacă dau peste un partener mai slab de înger, acela să se sperie şi să o rupă la fugă. Dacă într-adevăr alesul sau aleasa inimii dispare din peisaj, nu încercaţi să o urmăriţi prin pădure, nici pe stradă, nici cu prietenii, nici cu telefonul, pentru că dacă a apucat să se sperie, s-a speriat definitiv, dându-şi sema că dacă menţine o astfel de relaţie respectiva persoană născută în Săgetător nu poate decât să îi controleze viaţa în amănunt.

Degeba îi strigaţi din urmă: Hei întoarcete, nu mai trage concluzii greşite pentru că nu este nici o conduită şi nici nu o mai puteţi convinge pe acea persoană că aţi fost victima unui context astral iar dumneavoastră nu v-aţi putut ţine în frâu aceste sentimente şi trăiri clocotitoare. De aici riscul de a greşi, de a comite excese, de a nu avea măsură, de a obosi sau de acopleşi. Pe nativii construţi ca şişte aventurieri, pe Săgetătorii care au un stil de viaţă periculos cărora le place adrenalina, se poate spune că această perioadă este exact etapa necesară pentru a-şi verifica atât tăria de caracter cât şi limitele.

Plăcerea de a descoperi că pot să înfrângă aceste limite, că îşi pot depăşi nişte temeri sau pot să se reconstruiască în faţa unui pericol ori a unei provocări este şi nu este foarte bine. Contextul astral îi împinge să facă tot felul de lucruri cun aparenţă curajoasă şi bărbătească, dar esenţa lor este una imprudentă, imprudentă am spune uneori, până la incoştienţă. Că este vorba de o discuţie între patru ochi, că este vorba de o abordare publică, că este vorba de un gest sportiv, că este vorba de lucrul cu banii şi finanţele, mai ales aici, la capitolul bani este aspectul vulnerabil pentru că îi împinge pe Săgetători să pună pariuri, să se ambaleze în jocuri de noroc sau să facă speculaţii financiare.

Din fericire, în România, Bursa nu reprezintă locul special al pariurilor unde se pierde şi se câştigă, dar sunt şi persoane care pot să se implice în astfel de activităţi în afara ţării. Trebuie să-şi tempereze aceste impulsuri, năvala şi falsul curaj care este cum am spus mai mult valorificarea acum la un nivel incredibil al firii lor temerare. Pe 8 şi 9 aprilie aduc acestor nativi alte preocupări şi alte sugestii. Este vorba de o serie de relaţii parteneriale sau de preocupări legate de soţ şi soţie care se manifestă mai ales la nivel sufletesc, al sentimentelor, al presimţirilor, al trăirilor interioare sau al unei tentative de comunicare.

Vor să impresioneze, vor să cucerească inimile celor care nu demult s-au distanţat de ei, i-au criticat, i-au ignorat sau poate chiar de care s-au îndepărtat. În acest fel săptămâna care este critică şi vulnerabilă pentru alte semne zodiacale este profitabilă, poate chiar benefică pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului.


Capricorn

Pentru cei născuţi în semnul Capricorunului singurul element care poate să creeze o anume stare de nemulţumire este relaţia cu familia, cu părinţii, cu cei în vârstă, cu cei apropiaţi, cu ascendenţii în general. Se conturează o serie de conflicte. Unele pot să fie de generaţie, alte sunt o chestiune de construcţie interioară, de mentaşitate, de scop în viaţă.

Nu toată lumea seamănă şi nu toţi copiii care pornesc din aceiaşi familie, deşi au mâncat din aceiaşi cratiţă şi au beneficiat de aceiaşi zestre genetică şi de aceiaşi educaţie se poartă la fel sau sunt la fel de solidari cu întregul context social şi familial. Unii dintre aceştia au senzaţia că sunt meniţi să se desprindă de familie, să umble, să călătorească, să se dedea ori să se deduce aventiruu, alţii dipotrivă, au o senzaţie de datorie filială accentuată.

Dintre toate cele 12 semne zodiacale Capricornul este cel care ar putea să treacă mult mai uşor, mai simplu, mai puţin stresat şi mai puţin complicat acest context astral. Pentru cei mai mulţi dintre Capricorni dacă nu există motive de îngrijorare sau de preocupare familială s-ar putea ca acest context să nu îi marcheze şi nu-i solicite în nici un chip. S-ar putea să o ducă bine, să fie liniştiţi şi să îşi vadă neabătut de chestiunile lor cotidiene existenţiale. Pentru alţii însă, unde familia reprezintă un accent important atunci această situaţie astrologică nu face decât să accentueze, să sublinieze, să scoată în evidenţă, să contureze ori chiar să acutuzeze conflicte şi nemulţumiri, divergenţe de idei, de scop în viaţă, de ţel sau de mecanism uman.

Prezenţa planetei Venus în Casa a 3-a le poate da unora posibilitatea accesului la învăţătură sau la cunoaştere, ori posibilitatea de a aborda culoare de pregătire profesională frimoasă, valoroasă, care să le aducă mulţumire, satisfacţie sau succes. Intrarea planetei Neptun în zodia Peştilor, în Casa a 3-a le activează chiar această latură, a evoluţiei prin pregătire. Unii nu sunt foarte bucuroşi când aud că trebuie să o ia de la capăt cu învăţatul. Alţii înţeleg că este singura formulă de a avea o şansă în viaţă sau de a răzbi, ori pur şi simplu de a se afirma. Deocamdată, pentru nativii din Capricorn, nu abmiţia este pe primul plan şi nici măcar dorinţa de a acumula cunoştinţe.

Această înţelegere va veni cu timpul, treptat, prin confruntarea cu o serie de situaţii stringente, nemulţumitoare sau penibile, care îi vor obliga să accepte această realitate. Neptun nu pune punct sau nu pune capăt unor dorinţe şi unor vise de împlinire personală, altele decât cele profesionale. În schimb le dă şansa ori posibilitatea ca ele să fie mai fezabile,mai rapide. Să fie o realitate şi nu o utopie tocmai în acest context.

Pentru o serie de Capricorni se mai poate pune de acum încolo şi ipoteza unui dor de ducă, a unei dorinţe de evadare, a unui chef de a pleca, a unei uriaşe nemulţumiri personale faţă de viaţa lor, familia lor, ţară, context ş.a.m.d. Şi să-şi dorească să se rupă cu totul de trecut, poate evident şi de prezent şi să-şi construiască un alt tip de viitor. În acest context intră toţi cei care sunt în conflict cu familia, cu tot ceea ce le-a oferit familia sau cu tot ceea ce consideră ei că ar fi trbuit să le ofere familia la un momendat, pentru ca ei acuma să se poată considera nişte fiinţe împlinite.

Este foarte greu de spus unde este dreptatea, unde este adevărul, unde este subiectivism, unde este exagerarea sau unde este bucată de adevăr. Acest lucru nu-l pot şti decât nativii din Capricorn iar acest context astral nu este deloc potrivit pentru astfel de analize. Dimpotrivă, contextul astral îi transformă în nişte fiinţe năvalnice, precipitate care judecă global, care nu nuanţează, care prăvălesc pe câte un om, o relaţie, sau o situaţie, pe care o judecă drastic şi în numele căruia iau decizii pentru propria lor viaţă.


Vărsător

Pentru nativii din semnul Vărsătorului se anunţă zile bune. Călătorii, excursii, aventură, avalanşe. Foartă multă implicare într-o forfotă a vieţii. Trăiesc sonor, vizibil, incitant, le place provocarea, spun da la tot ceea ce vine înspre ei ca o chemare sau mai ales ca o nostalgie mai veche spre necunoscut. Toţi cei care au trăit banal, plat, fără satisfacţie, au acum o anume disponibilitate de a acepta tot ceea ce este derizoriu, provizoriu sau tot ceea ce este trecător. Vor face filosofia clipei care trece, vor teoretiza ideea că omul e născut să fie fericit, vor face apologia unui fel detaşat de o serie de obligaţii morale, sociale, sau familiale de a trăi şi mai ales obligaţia de a-şi cultiva propria personalitate.

Se vor cufunda în fleacuri, în momentele dulci ale zilei sau serii, în tot felul de ipostaze care nu le sunt nici proprii, nici fireşti, nici adecvate. Dar ei nu simt această rupere de context sau această disimulare a fericirii. Au senzaţia că asta e un fel de a fi fericit acum sau atâta pot ei să-şi ofere în această etapă. Refuză filosofarea pentru că instinctiv cred că ar ajunge la concluzii neplăcute, că s-ar întrista şi de aceea spun: mai bine beau bere 7 zile la rând şi simt că trăiesc, decât să meditez pe tema necesităţii de a face şi alte lucruri decât o distracţie precară.

Foarte multă lume când se dedică unor bucurii trecătoare nu stă să filosofeze şi să cântărească, mai ales nu-şi pune frână şi nu ajunge foarte repede la constatarea că a exagerat. Când este vorba însă de exagerare, Vărsătorii ştim noi că sunt nişte campioni aşa încât această ipoteză a măsurii şi a rezonabilităţii este mai bine să nu o punem, să nu o invocăm şi mai ales să nu o introducem acum ca un fel de criteriu de evaluare a felului în acre vor trăi provocările astrologice ale momentului. Pot să aibă parte de cunoştinţe interesante, care să le îmbogăţească orizontul de cunoaştere. Pot să fie în mijlocul unor evenimente în postură de eroi mai ales, mai puţin de spectator, care să le facă viaţa mai frumoasă, să le coloreze o anume platitudine şi mohoreală interioară.

Cunoaşterea e un scop în sine şi chiar dacă nu sunt persoane foarte şcolite, foarte mulţi dintre Vărsători, poate mai explicit, poate mai stâmgaci, cam într-acolo se îndreaptă când îşi justifică un comportament, o exagerare, o opţiune sau o deviere. Ori spune că au senzaţia că abea acum înţeleg lumea, că aşa văd oamenii mai bine, că pricep care este mecanismul social din jurul lor. Cu alte cuvinte ei vor să spună că eu un fel de cunoaştere, că este o şcoală a vieţi şi această Casă a 3-a care ţine foarte mult de pedagogie. Mai întâi de mica pedagogie, cei care se duc la şcoală, apoi cei care învaţă după ce au terminat o serie de forme de învăţământ instituţionalizate.

Cei care învaţă în vâltoarea vieţii, cei care se formează prin confruntare cu ceilalţi şi apoi cei care formează ciupind de colo şi colo, o informaţie, o concluzie sau un detaliu util lor la un momendat. Fiecare Vărsător extrage din acest moment ce îi place şi cum îi place. Într-un anume fel pentru ei este un soi de regal al superficialităţii. Se rup de problemele mari şi grave, uită de povară, se distanţează de tot ceea ce ţine de datorie sau îndatorire, de obligaţii morale, de corvoade şi acest sentiment de libertate poate până la urmă să fie sănătos.

Poate să fie un soi de terapie prin alternativă, unii poate au fost preocupaţi, au făcut un efort deosebit, au trăit într-un fel restrictiv, sobru, cu limite, cu rigori, cu cenzuri, cu interdicţii, cu autodeterminări sau cu imposibilităţi. Acum este o descătuşare uriaşă. Este o dedare la tot ceea ce înseamnă cunoaştere şi cufundare atât în prezent, cât şi în diversitatea lumii. De aceea, excursiile, călătoriile, aventura, provocarea, ineditul, surpriza sunt plăcute, sunt acceptate, ba chiar sunt şi căutate.

Caută distracţie la tot pasul. Mici situaţii favorabile, din punct de vedere financiar, se pot contura de acum încolo, dar lucrul cel mai special pentru aceşti nativi este, începând cu săptămâna viitoare, uşurarea imensă pe care o vor simţi în urma plecării din semnul lor zodiacal a planetei Neptun, care i-a zguduit, i-a cutermurat, i-a convulsionat timp de 12 ani. Îi lasă în pace această planetă, chiar dacă pentru câteva luni, la toamnă, va reveni în Vărsător, ea este, aşa cum spuneam în cadrul prezentării generale, această întoarcere, necesară doar pentru a se fixa un proiect.

Deocamdată, Neptun intră în Casa banilor şi încep să-şi facă planuri, unele cam utopice, cam rupte de realitate, cam extravagante, cu privire la felul în care ar putea câştiga bani, ar putea trăi altfel, mai bine, mai înţelept sau pe gustul lor, mai pe inima lor de artist cu puţini bani. Nu contează că planul lor include sume mari sau sume mici, important este că banii capătă o altă valoare, o altă importanţă şi întreaga lor existenţă este reordonată. Uneori îşi doresc să nu mai muncească zicând că au destui bani sau, iată, banii nu le-au adus nici sănătate, nici fericire, nici cunoaştere.

Alţii, dimpotrivă, vor neapărat bani, zicând că până acum le-au avut pe toate. Idealul lor de viaţă începe de acum încolo cu aceste săptămâni şi luni ale anului 2011 să privească drept în faţă chestiunea financiară, să se răfuiască cu ea ca o mare problemă existenţială şi de destin şi până nu o adulmecă şi până nu o înţeleg până la capăt nu o lasă în pace. Este ca la vânătoare. Se adulmecă vânatul şi, pe urmele lui, vânătorul încearcă să găsească toate tehnicile şi toate dibăciile necesare pentru a pune mâna pe trofeul mult râvnit.

Cam aşa va fi de acum încolo existenţa acestor nativi, care nu va mai sta sub semnul unui ideal gol şi pur, al unei frumuseţi care nu le spune nimic, ci al concreteţei banului şi din acest punct de vedere absolut toţi Vărsătorii vor fi atinşi de această aripă, a pragmatismului. Aş îndrăzni să folosesc o formulă mai mult poetică, dar care unora cred că le va da şi dimensiunea dramatică, uneori chiar tragică a acestui fel de a înţelege fericirea cu şi prin bani, ori fărăcirea fără bani, şi anume pragmatismul utopic.


Peşti

Pentru cei născuţi în semnul Peştilor, foarte multe elemente astrologice ale prezentului nu fac decât să le uşureze viaţa, sunt din ce în ce mai despovăraţi de încercări sau de blocaje. Planeta Venus în exaltare îi face liberi, sensibili, fericiţi, frumoşi, optimişti, îi transformă în nişte fiinţe care se simt bine în pielea lor, care îi bucură pe ceilalţi cu voioşia lor sau cu o anume seninătate şi înţelepciune în faţa evenimentelor vieţii. Atrag norocul de partea lor, au beneficiu şi ştiu să-şi netezească drumul în viaţă de aşa natură încât, în orice clipă, să se simtă bine, ca peştele în apă.

Cât priveşte provocarea dinspre Berbec, ea ţine de bani. Aici lucrurile sunt foarte complicate şi trebuie să fie relaţionate şi cu horoscopul personal. Multe planete, mulţi bani, dar şi multe necazuri, multe griji, multe cheltuieli şi uriaşe probleme de administrare, uneori în discrepanţă cu cât li se oferă în prezent, alteori în discrepanţă cu cât pot munci. Munca deocamdată nu este luată în calcul, ci sunt foarte bine puse în ecuaţie elementele care privesc un câştig şi o cheltuială, o păstrare, o administrare sau, dimpotrivă, o risipire.

Lucrurile sunt destul de bune din punct de vedere financiar, pentru că – spre deosebire de alte dăţi, unde nu aveau decât un blocaj sau un aspect mediocru – acum au de toate. Din acest punct de vedere, peştii pot să aleagă din această conjunctură astrală, ca şi din cea care se va repeta la începutul lunii mai, tot ceea ce poftesc, doresc sau pot, li anume munca, şansa, norocul, echilibristica financiară, asumarea unui risc sau întoarcerea la prudenţă sau un anume respiro la nivelul unui efort personal ori, dimpotrivă, înhămarea la un jug, din greu, iar la muncă, în vederea unui câştig.

Sunt, pe acest raft astrologic al Casei a doua toate ofertele, toate disponibilităţile, şi nu toate îi încântă şi probabil că un anume plictis sau o anume indiferenţă ori o anumită îngăduinţă faţă de toate aceste provocări îşi va spune cuvântul.

Vor proceda, cum facem mulţi dintre noi când intrăm într-un magazin de lux şi vedem prea multe bijuterii, prea multe haine de blană, prea multe obiecte de artă, prea multe lucruri de excepţie, e prea mare oferta şi, la un moment dat, dezabuzaţi, plictisiţi, incapabili să alegem, dar şi incapabili să facem o cumpărătură întoarcem spatele acestui magazin de vise, nu în sensul drogului, ci în sensul unor obiecte mult dorite, întoarcem spatele acestui spectacol extraordinar, aşa cum – de foarte multe ori – pleci dintr-un muzeu încărcat de capodopere, plictisit de prea mult bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money